Over ons

Bij mij kwam een gescheiden moeder met 4 kinderen. Ik had haar belastingaangifte gedaan en er was nog iets waar ze hulp bij nodig had of ik haar wilde helpen. Ik kende Jaap Bos van Bosconsulting en die heeft me de grondbeginselen van de Schuldhulpverlening bij gebracht. Toen dat voor een groot deel op de rit stond en er in dat gezin weer rust kwam vond ik dat zo geweldig dat ik besloten heb me verder te bekwamen als schuldhulpverlener.

 

Ik geloof dat God me in mijn hart een verlangen gegeven heeft om mensen te helpen in moeilijke financiële situaties en hun een uitkomst te wijzen zoals God ook ons een uitkomst naar de toekomst laat zien.

 

Na een periode aangesloten te zijn geweest bij een franchiseorganisatie voor Schuldhulpverlening werd het tijd om los daarvan verder te gaan om me verder te bekwamen, verder te kunnen groeien en de cliënten beter van dienst te kunnen zijn.

Het werd mij al snel duidelijk dat schuldhulpverleners zich steeds meer moeten gaan scholen mochten ze nog serieus genomen worden op de markt. De afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in bewindvoering wat een goede aanvulling kan zijn bij het oplossen van schulden.

 

Ook van bewindvoerders en inkomensbeheerders wordt steeds meer gevraagd om gecertificeerd te worden en opleidingen te volgen. Aangezien ik graag kwaliteit lever laat ik me jaarlijks bijscholen, en geniet diverse opleidingen om verder te groeien in dit vak. Stilstaan is achteruitgang zeg ik altijd.

 

Sinds 2010 heb ik verschillende sparing partners gevonden neem deel aan een intervisie groep nabij Tilburg. Regelmatig kun je me vinden op Linked In om samen antwoorden te vinden op de soms moeilijke problematieken. Het houdt je scherp om eens in de zoveel tijd overleg te hebben en elkaar te bevragen waarom de ander die keuze maakt die hij of zij maakt.

 

We hebben een nieuw netwerk/intervisiegroep opgestart in onze eigen regio Eindhoven om met elkaar te overleggen om zo de mensen die het niet makkelijk hebben op bepaalde gebieden nog beter van dienst te kunnen zijn.   

En wie weet komen er in de toekomst op nog meer plaatsten kantoren van Schuldbeheer Nederland.

 

Met nog een aantal medewerkers en stagiaires hopen wij u van dienst te zijn in de komende jaren en samen te werken aan een schuldvrije toekomst.


MW. G.J. (GeJa) Kuit Planje